De teelt

Vaste kwaliteit
verse tulpen

Bootflora is een bloemenkwekerij gevestigd te Kerkwerve in de provincie Zeeland met als hoofdteelt tulpenbroeierij. Alle bollen worden aangekocht bij een bollenteler. Vanaf half juni worden de tulpen aangeleverd via een bollenteeltbedrijf in kuubskisten. Vanaf dat moment worden ze continu op lucht gezet door middel van ventilatoren.

In verschillende klimaatcellen worden de bollen geprepareerd om later in de kas een goede kwaliteit bos tulpen te krijgen. Op 3200 m2 kas worden zo’n 9 miljoen tulpen gebroeid.

Betrouwbaar­heid & kwaliteit

De laatste jaren is er fors geïnvesteerd in automatisering om goed en betrouwbaar product te krijgen. Alle tulpen worden op water gebroeid. In de periode december tot en met april verlaten dagelijks verse tulpen het bedrijf en vinden hun weg voornamelijk in de supermakrten door geheel Europa.

De bollen worden geleverd door dezelfde bollenteler om zodoende een vaste kwaliteit te hebben. Ons doel is dan ook een bos tulpen te produceren waar de consument er kan vertrouwen dat hij een vers en betrouwbaar product koopt.

Container­systeem

De kas is voorzien van een automatisch containersysteem waarbij de tulpen met zo weinig mogelijk handelingen verwerkt worden. Door dit containersysteem worden de bloemen op een centrale plaats verwerkt. Door dit systeem werkt het personeel allemaal bij elkaar en is er controle op iedereen. Doordat de containers op een ideale werkhoogte staan is er weer minder kans op rugklachten en dit bevordert de werksfeer.